Още по темата

Още 8 младежи са задържани тази сутрин за нападенията на две 17-годишни момчета в столицата, съобщи ст. комисар Младен Маринов, директор на СДВР, в "Здравей,България" по Нова телевизия.

„От вчера вече имаме повдигнати 3 обвинения под надзора на Софийска градска прокуратура по член 116 – за опит за убийство по хулигански подбуди за инцидента на бул. “Александър Стамболийски” , каза той.

„От тази сутрин имаме задържани още 8 лица, които според нас имат отношение и са част от групата, макар не всяко от тях да има участие в извършените побои. Към момента се провеждат процесуално-следствени действия, за да докажем участието на лицата и в другото сбиване, което е до мол „Галакси”, обясни ст. комисар Маринов.

Един от задържаните е извършил кражба на телефон часове преди побоя на бул. “Александър Стамболийски”.

„Това, което прави впечатление е, че те са непълнолетни – на възраст от 15 до 18 години. Прави впечатление, че тръгват с намерението да срещнат някой и да го набият на фенска основа, тъй като са фенове на определен футболен клуб. В противостоящия футболен клуб има също такава група и просто правят опити да се изненадат и да се сбият”, разказа Маринов.

„Най-лошото е, че няма конкретна причина. Тук говорим за липса на ценностна система от ранна възраст”, добави още той.