Още по темата

Мъж на средна възраст нахлу в отделението по Спешна помощ на столичната болница „Софиямед”, съобщиха от здравното заведение. Той е бил във видимо нетрезво състояние.

Мъжът е искал да се срещне с Димитър Желязков – Митьо Очите, за да се саморазправи с него.

От Районна прокуратура – София съобщиха по-късно, че издадено постановление за привличане на В. Христов (на 42 години) за незаконно притежание на оръжие и той е задържан до 72 часа.

На 5 август, половин час след полунощ, в Столичната дирекция на МВР бил получен сигнал за мъж във видимо нетрезво състояние, нахлул в отделението по Спешна помощ на УМБАЛ „Софиямед“. По думите му, той искал да се срещне с пациента на лечебното заведение Димитър Желязков, за да се саморазправи с него. Служителите на реда, пристигнали на местопроизшествието, задържали агресивния мъж. При оглед на управлявания от него автомобил марка „Тойота“, паркиран пред болницата, полицаите открили незаконно притежаван газов пистолет, модифициран за използване като огнестрелно оръжие, се посочва в съобщението на прокуратурата.

Мъжът е криминално проявен, има осъдителни присъди за престъпления от общ характер.

Разследването на случая продължава под ръководството на Районна прокуратура - София.

 

„Беше много страшно. Човекът беше бос, изглеждаше като подивял и размахваше пистолет”, разказа пред Канал 3 пациентка, която става случайно свидетел на скандала.

Прокуратурата разследва следователя на Митьо Очите

Най-търсеният за стрелбата срещу Митьо Очите се крил в Испания

Кои са осъдените за атентата срещу Митьо Очите

Димитър Желязков остава за лечение в болницата, а състоянието му е стабилно, допълват от здравното заведение.