Още по темата

Свидетелка на инцидента с кмета на Трън твърди, че е била заплашвана с убийство. След разследването на NOVA, започна досъдебно производство срещу кмета за подбуждане към лъжесвидетелстване.

Шестгодишният Ивайло е бил пометен от кметския джип пред училището в Трън в края на миналата година. Днес детето живее без далак и с половин черен дроб. Кметът твърди, че Ивайло се е ударил сам в автомобила му, такова е било и първоначалното заключение на разследващите.

„Разминавам се с училищния автобус и чувам някакъв удар в задната част на автомобила. И виждам паднало дете отзад. А джипът беше с роубари, знаете има едни железа. За лош късмет детето се удря със стомахчето в джипа. Шестгодишните деца казват, че имат много слаби стомахчета”, обяви кметът пред NOVA.

„Тази жена, може да питате всеки в града, не е стабилна, нищо, че няма документ да е освидетелствана”, така Николов коментира поведението на майката на детето, която иска справедливост.

След което предупреди репортера на NOVA, че ще съди телевизията, ако репортажът бъде излъчен.

Заплахите на кмета на Трън обаче не спират до тук. Свидетелите на инцидента били предупредени да мълчат, потвърдиха от прокуратурата.

„Категорично - свидетели са били притискани да не казват всичко това, което им е било известно и да затруднят по този начин разследването. Налице са закани за убийство по отношение на една от свидетелите, както и закани за уволнение”, заяви Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор. 

„Не искам да чувам и виждам кмета на Трън”, каза премиерът Бойко Борисов в студиото на „Здравей, България”. 

„Когато разбрах, помолих главния прокурор, разбра ме, прехвърли делото от Трън в Перник и ще се проведат отново всички възможни експертизи. Когато говорих с главния прокурор. В случай чуках на отворена врата. Когато говорих с главния прокурор, той ми кажа, че делото вече му е на бюрото и го препраща на друго място”, посочи Борисов.

Кметът на Трън проговори за блъснатото дете

Местят случая с детето, ударило се в кметски джип, в Перник

Разследващи: Дете само се е блъсна в кметски джип

„Много се подразних като слушах как кмета на Трън обяснява как щял да съди телевизии и нямало да говори. Първо. Ти си публична фигура, когато те питат, ще излезеш и ще кажеш какво мислиш, а не след 5 дни да обясняваш кой е луд и кой не е. На всеки може да му се случи някаква неприятност на пътя. Посипи си главата с пепел, иди при тази жена, направете всичко възможно. И партията щеше да даде пари за лечението на детето. Не искам да го чувам и да го виждам”, каза още премиерът.