Още по темата

Кметът на Трън, който беше обвинен от семейството на 6-годишно момче от града, че го е блъснал с джипа си, отрече да го е направил. Според него, малкият Ивайло сам се ударил в задната част на автомобила:

„Разминавам се с училищния автобус и чувам някакъв удар в задната част на автомобила. И виждам паднало дете отзад. А джипът беше с роубари, знаете има едни железа. За лош късмет детето се удря със стомахчето в джипа. Шестгодишните деца казват, че имат много слаби стомахчета”, заяви пред NOVA Станислав Николов.

В момента Ивайло е с изваден далак и половин черен дроб, а инцидентът стана на 13-ти ноември миналата година пред двора на местно училище.

След удара, жители на Трън заявиха, че са заплашвани, за да не свидетелстват в съда.

Любка Лазарова, която е видяла какво се е случило също твърди, че била заплашвана от кметския наместник на селото, където живее. Самият той признава, че е близък с кмета Николов:

 „Каза, че ако дам показания и кажа истината какво се е случило, ще се случат много лоши неща с мен, че ще пострадам, може и да не съм срещу живите”, оплака се още жената.

В отговор, кметът Николов заяви, че  „говори глупости тази жена. Може да питате всеки в града – не е стабилна нищо, че не е освидетелствана с документи“.

След като беше разказано за случая в ефир, от прокуратурата заявиха, че ще изслушат отново всички свидетели.

Междувременно е започнало разследване и срещу кмета за подбуждане към лъжесвидетелстване.