Още по темата

Има два случая на леки пътнотранспортни произшествия, както и вече са наложени няколко санкции в последните дни заради използване на мобилния телефон по време на движение точно за тази игра, съобщи шефът на КАТ-София комисар Тенчо Тенев в интервю за "Труд". (За играта, която превзема света - вижте във видеото)

По думите му използването на мобилни телефони от шофьори става все по-масово и според комисар Тенев глобата от 50 лв. трябва да се увеличи.

Вече над 60% от катастрофите в столицата стават заради отвличане на вниманието на водача, най-често защото той участва в телефонни разговори, отбелязва шефът на КАТ-София.

"Застанете на едно кръстовище и ще видите какво се случва. Близо 90 на сто от водачите използват мобилни устройства - телефони, таблети и лаптопи, пишат SMS-и, пращат имейли… А това са млади хора, без достатъчен опит като водачи. Такова разсеяно и безотговорно поведение води до минаване на червен сигнал на светофара, отнемане на предимство на пешеходните пътеки и най-много - неспазване на дистанция, от което често се предизвикват и верижни катастрофи", отбеляза Тенев.

Вижте още:

Нова игра за смартфони превзе света

Стоун: Покемон - новият капитализъм на контрола

Руски министър предложи да се лансира "Чебурашка" заради увлечението по "Pokemon Go"

Каква е тази Покемон истерия и как реагираме ние във "Фейсбук"