Още по темата

Полицията задържа 28-годишния Кристиян Гочев, издирван за двойно убийство в София. Мъжът е бил открит в село Локорско.

Това станало след претърсване на територията на селото, включително и на близката гориста местност, съобщиха от МВР.

Той е заподозрян за това, че е убил майка си и дядо си с мачете в дома им в кв. „Хаджи Димитър” в София.

По-рано днес ст. комисар Младен Маринов, директор на СДВР, каза в „Здравей, България” по NOVA, че „лицето е обявено за издирване по всички възможни линии и места. То се издирва във връзка с извършено тежко криминално престъпление. Лицето наистина е освидетелствано. Има престой в психиатрично заведение. Имаме данни, че лицето има зависимост от наркотични вещества”, допълни Маринов.

„За да кажем, че той е извършител, трябва да имаме съответните доказателства”, подчерта Маринов и уточни, че е извършен оглед на местопрестъплението. По думите му, там личи, че извършителят най-вероятно е имал предварителна подготовка да заличи следите си.

„От огледа, който беше направен на място, мога да кажа, че престъплението е извършено с изключителна жестокост, което издава определен психологически проблем на извършителя”, смята комисарят.

Той поясни, че няма данни заподозреният да притежава огнестрелно оръжие, но не била изключена възможността да има хладно такова.

Комисар Маринов посочи, че няма пряка заплаха за хората. Полицията е на крак от вчера.

х
х Източник: пресцентър МВР

От полицията разпространиха снимка на 28-годишния Кристиян и призоваха всеки, който има информация за местонахождението му, да се обади в МВР.

Заподозреният е висок около 187 см, с нормално телосложение. Има татуировки на двете си ръце, стигащи до врата, с флешове (разширители) на ушите. Вероятно е облечен с къси черни, дънкови панталони и черна тениска.

Мъжът е наркозависим и с шизофрения. Лекувал се е в психиатрична клиника и няколко пъти опитвал да откаже наркотиците.

Има приятелка и 4-годишна дъщеря.

Съседите смятат, че веднага, след тежкото престъпление е избягал с колата на дядо си – стар червен автомобил марка „Опел”.

Телата на жертвите са открити случайно, след като полицаи намират изгубена лична карта и отиват на адрес, за да я върнат на притежателя.