Още по темата

Тотомилионерката Гошка, която взе втората най-голяма печалба в историята на испанската лотария, се крие от българската мафия, според „Ел Еспаньол” (El Español).

Българката, родом от село Искър край Плевен доскоро живееше в Кинтар дел Рей, малък град със 7800 жители в провинция Куенка.

Около 18% от тях са имигранти. Българската общност е третата по големина и наброява 292 човека. Румънците и мароканците са по около 500 души.

Прекръстиха квартала на Гошка на "Квартала на богатите"

Гошка - българката, която спечели €68 млн. евро от тотото

Българка взима 68 млн.евро от испанската лотария

След като спечели 68 милиона евро в лотарията обаче Гошка не може да бъде открита.

Според „Ел Еспаньол” тя се опасява, че е набелязана от българската мафия, която в Испания се занимава с изнудвания, отвличания, трафик на наркотици и охрана на нощни клубове.

Има различни спекулации къде се крие жената - от това, че е емигрирала в Америка или Азия, където никой няма да я разпознае, до това, че е купила укрепена, охранявана къща.

Свидетели са заявили, че Гошка, нейният съпруг и децата им са се сбогували с познатите си и са напуснали Кинтар дел Рей във вторник вечерта. Оттогава никой не е виждал тотомилионерката.

От „Ел Еспаньол” посочват, че страховете на българката съвсем не са неоснователни. Българската мафия действа в Испания вече две десетилетия. 

Сред мафиотите са пенсионирани боксьори, борци, бодибилдъри. Един от нейните босове, по прякор Иво е бил известен с това, че хората му трошат кости, като един вид подпис, когато действат срещу някого.

Преди да бъде арестуван въпросният Иво е имал връзки с южноамерикански наркобарон и се е занимавал с рекет, събиране на дългове и продажба на наркотици в нощни клубове.