Още по темата

Премиерът Бойко Борисов помоли медиите да обяснят на народа, че „тези, които го лъжат и ги подвеждат, след това тежко плащат за това”.

Той се обърна и към „тия мили хора от Монтана”: „Тия, които са ги лъгали, да отидат пак да им гласуват за тях. Сега техният блок, щеше да изглежда като този, а не да им падат камъни по главите, но човешката глупост нищо не може да я компенсира, нищо“. 

Изказването си Борисов направи на въвеждането в експлоатация на жилищна кооперация, санирана по проект „Енергийно обновяване на българските домове“ в София. 

И този път Бойко Борисов не пропусна да каже, че тази програма се контролира най-добре, заради контрола на самите собственици на жилища.

Премиерът съобщи, че е бил поканен на събитието от живущите в санираната кооперация.

„Затова съм дошъл, да не кажете, че сме го организирали ние. Наплашен съм от всичко вече”, каза той. А хората му отговориха, че са искали да дойде, защото Борисов, правителството и министър Лиляна Павлова направили това за тях и им благодариха за грижите.

Премиерът коментира и репортаж от Монтана,

в който домоуправителката е заявила, че са подали документи за саниране, но последният вход не се включил, защото им казали „държавата ще им вземе апартаментите”.

Премиерът се закани на тези, които лъжат местното население и ги съжали, защото сега сигурно има 2-3 хиляди блока преди тях. 

„Да знаят какво са им причинили, тези, които са отишли от БСП да им кажат, че държавата ще им взема апартаментите. А представете си, що за глупост е това, да им повярваш”, разсъждава Борисов и каза, че програмата е може би „най-най-най-подпомагаща хората”.

Регионалният министър Лиляна Павлова съобщи, че

над 200 блока са готови и отделно още 2000 блока са в процедура.

Тук премиерът направи извода, че сега разбира, ”защо им е криво”. „Сега разбирам колко им е криво, защото тия хора сега като разбират там, че никой не им взима апартамента, нито им вдига данъците, нито им прави нещо…”, каза той.

На събитието, което беше озвучено от барабанисти, се раздаваха награди – плакети. Имаше и благодарности за „най-важния човек”.

Регионалното министерство ще предложи в бюджета за догодина да бъдат заделени още 1 милиард

лева за саниране. Това се налагало, защото интересът към програмата за енергийна ефективност на жилищата продължава да е огромен, обясни регионалният министър.