Още по темата

162 души без документи са задържани при акция срещу незаконната миграция, съобщи директорът на СДВР Младен Маринов. Сред задържаните има жени с деца.

По случая са задържани четирима български граждани, предоставили подслон и оказали помощ при укриването на чужденците, съобщиха от пресцентъра на МВР. Вероятно ще им бъдат повдигнати обвинения, че са получили пари и са подпомогнали нелегално преминалите у нас.

През изминалото денонощие гранични полицаи от ГПУ-Брегово са задържали 45 чужденци при опит да преминат нелегално българско-сръбската граница, съобщават от пресцентъра на МВР.

В понеделник сутринта патрул от ГПУ-Брегово е задържал в землището на село Извор махала, общ. Кула, на 800 метра източно от българско-сръбската граница 13 афганистанци и 13 пакистанци. Към 18.30 часа друг наряд от ГПУ-Брегово е спрял в землището на село Делейна, общ. Брегово, 12 афганистанци и двама иранци при опит да преминат границата със Сърбия.

Малко след полунощ днес петима афганистанци са открити близо до границата в района на село Косово. Всичките 45 чужденци са задържани в ГПУ-Брегово. Някои от тях имат регистрационни карти, издадени от Държавната агенция за бежанците. Те са предупредени и са изведени от граничната зона. На другите са наложени принудителни административни мерки, те ще бъдат съпроводени до Специалния дом за временно настаняване на чужденци в Бусманци.