• Изложбата има ретроспективен характер и включва рисунки, фотография, графика и живопис, видео архив и експерименти, както и мили спомени, предмети на големи художници и сантиментални кътове, посветени на учителите и менторите, близките и учениците на авторката.

  1/29 „Блок №5“ на Ева Тенева-Зайкоф

  Изложбата има ретроспективен характер и включва рисунки, фотография, графика и живопис, видео архив и експерименти, както и мили спомени, предмети на големи художници и сантиментални кътове, посветени на учителите и менторите, близките и учениците на авторката.

  29 снимки
 • „Детските спомени са най-красиви, те подхранват целия ни живот, а въображението, ако го съхраним, остава най-важният ни архив от чувства и усещания. Моята малка първа папка е моето съкровище, моята метална кутия за моливи от ученичеството ми е кутията ми за бижута.

  2/29 „Блок №5“ на Ева Тенева-Зайкоф

  „Детските спомени са най-красиви, те подхранват целия ни живот, а въображението, ако го съхраним, остава най-важният ни архив от чувства и усещания. Моята малка първа папка е моето съкровище, моята метална кутия за моливи от ученичеството ми е кутията ми за бижута.

 • Нищо не може да се сравни с емоцията на снимките, с аналоговото рисуване и писане на шрифтове. Ръката, която те води, учителят, който изважда на бял свят това, което носиш, ти дава сили да стигнеш неподозирани светове и върхове.

  3/29 „Блок №5“ на Ева Тенева-Зайкоф

  Нищо не може да се сравни с емоцията на снимките, с аналоговото рисуване и писане на шрифтове. Ръката, която те води, учителят, който изважда на бял свят това, което носиш, ти дава сили да стигнеш неподозирани светове и върхове.

 • Изложбата събира малки кътове с големи хора, приятели и невероятните ми мотиватори, преподаватели, учители и съветници във времето, които ми дадоха тласък за това, което съм - Климбо - моят кръстник, Андрей Сугарев, Венцислав Боянов, Едмонд Демирджиян, проф. Александър Станев и  Александър Дяков и др.

  4/29 „Блок №5“ на Ева Тенева-Зайкоф

  Изложбата събира малки кътове с големи хора, приятели и невероятните ми мотиватори, преподаватели, учители и съветници във времето, които ми дадоха тласък за това, което съм - Климбо - моят кръстник, Андрей Сугарев, Венцислав Боянов, Едмонд Демирджиян, проф. Александър Станев и  Александър Дяков и др.

 • Спомени, предмети, визуален и аудио архив ще разкажат моята история от 5-годишна до днес. Рисунки, графични и живописни работи, нестандартни експерименти и пърформънс, фотография, принтове, мода, превод, идеи кои осъществени, кои чакащи в моето ателие да им дойде времето.

  5/29 „Блок №5“ на Ева Тенева-Зайкоф

  Спомени, предмети, визуален и аудио архив ще разкажат моята история от 5-годишна до днес. Рисунки, графични и живописни работи, нестандартни експерименти и пърформънс, фотография, принтове, мода, превод, идеи кои осъществени, кои чакащи в моето ателие да им дойде времето.

 • Ученици и последователи, изключителни креативни приятели, които рисуват и се вдъхновяват в моето студио. Работилници, проекти и не на последно място исторически, политически стилове в изразните средства, виртуална мотивация и помощ за душата. Всички, които са били до мен и са част от моя арт свят.“ Ева Тенева-Зайкоф

  6/29 „Блок №5“ на Ева Тенева-Зайкоф

  Ученици и последователи, изключителни креативни приятели, които рисуват и се вдъхновяват в моето студио. Работилници, проекти и не на последно място исторически, политически стилове в изразните средства, виртуална мотивация и помощ за душата. Всички, които са били до мен и са част от моя арт свят.“ Ева Тенева-Зайкоф

 • Повече за авторката: 1988 -1998 г. - НХА - специалност графика в класа на проф. Галилей Симеонов; участия в общи художествени изложби с рисунки, графични листове и др., есенен салон и триенале на графиката още като студентка.

  7/29 „Блок №5“ на Ева Тенева-Зайкоф

  Повече за авторката: 1988 -1998 г. - НХА - специалност графика в класа на проф. Галилей Симеонов; участия в общи художествени изложби с рисунки, графични листове и др., есенен салон и триенале на графиката още като студентка.

 • Член на Форум българска мода, участия в модните дефилета с колекция от облекла, работа като фотограф, сторибордист, илюстрация и др.

  8/29 „Блок №5“ на Ева Тенева-Зайкоф

  Член на Форум българска мода, участия в модните дефилета с колекция от облекла, работа като фотограф, сторибордист, илюстрация и др.

 • 2000-2010 г. - член на СБХ в секция 13, пърформънси - участия в галериите на СБХ, в София Ъндъргаунд, Пловдив, Аполония, Галерия ХХL, графични експерименти и нестандартни инсталации с огън и флуоресцентен ефект - повод за започване на работа в рекламна агенция като Арт Директор. Превод на книгата “Импресионизмът” и пърформънс в Градската галерия за представянето й.

  9/29 „Блок №5“ на Ева Тенева-Зайкоф

  2000-2010 г. - член на СБХ в секция 13, пърформънси - участия в галериите на СБХ, в София Ъндъргаунд, Пловдив, Аполония, Галерия ХХL, графични експерименти и нестандартни инсталации с огън и флуоресцентен ефект - повод за започване на работа в рекламна агенция като Арт Директор. Превод на книгата “Импресионизмът” и пърформънс в Градската галерия за представянето й.

 • 2010-2020 г. - “Доктори без маски” /проект, който е в ход/ - изложба и каталог на издателство Фо, част от италиански каталог, посветен на 500-годишнината на Рафаело. Участия в най-интересните събития в историята на българската реклама.

  10/29 „Блок №5“ на Ева Тенева-Зайкоф

  2010-2020 г. - “Доктори без маски” /проект, който е в ход/ - изложба и каталог на издателство Фо, част от италиански каталог, посветен на 500-годишнината на Рафаело. Участия в най-интересните събития в историята на българската реклама.

 • Корица на издателство Brill /на проф. Павел Павлович - арабист и преподавател, станала книга на годината за 2015 г./, “Другата цензура” - самостоятелна изложба в кино Одеон.

  11/29 „Блок №5“ на Ева Тенева-Зайкоф

  Корица на издателство Brill /на проф. Павел Павлович - арабист и преподавател, станала книга на годината за 2015 г./, “Другата цензура” - самостоятелна изложба в кино Одеон.

 • Цикълът 50/50 изложби /Фифти-фифти/ в галерия Сердика. Провежда творчески работилници с български и чуждестранни автори, както и уроци, семинари - дигитални и присъствени, с желанието да предаде това, което знае, на тези, които могат, но няма кой да ги подкрепи.

  12/29 „Блок №5“ на Ева Тенева-Зайкоф

  Цикълът 50/50 изложби /Фифти-фифти/ в галерия Сердика. Провежда творчески работилници с български и чуждестранни автори, както и уроци, семинари - дигитални и присъствени, с желанието да предаде това, което знае, на тези, които могат, но няма кой да ги подкрепи.

 • Член-учредител на Сдружението “Златни ръце” заедно с Ивайло Дженев - зам. председател на СБХ, и д-р Ангел Кърлов - хирург и онколог, чиято цел е да подпомага медици и артисти и е продължението на каузата, която авторката развива успешно.

  13/29 „Блок №5“ на Ева Тенева-Зайкоф

  Член-учредител на Сдружението “Златни ръце” заедно с Ивайло Дженев - зам. председател на СБХ, и д-р Ангел Кърлов - хирург и онколог, чиято цел е да подпомага медици и артисти и е продължението на каузата, която авторката развива успешно.

 • Изложбата живопис „Блок №5“ на Ева Тенева-Зайкоф, може да бъде видяна до 20 февруари 2021 г. в Галерия-книжарница „София Прес“, на ул. „Славянска“ 29, като се спазват всички необходими мерки за безопасност

  14/29 „Блок №5“ на Ева Тенева-Зайкоф

  Изложбата живопис „Блок №5“ на Ева Тенева-Зайкоф, може да бъде видяна до 20 февруари 2021 г. в Галерия-книжарница „София Прес“, на ул. „Славянска“ 29, като се спазват всички необходими мерки за безопасност

 • 15/29 „Блок №5“ на Ева Тенева-Зайкоф

 • 16/29 „Блок №5“ на Ева Тенева-Зайкоф

 • 17/29 „Блок №5“ на Ева Тенева-Зайкоф

 • 18/29 „Блок №5“ на Ева Тенева-Зайкоф

 • 19/29 „Блок №5“ на Ева Тенева-Зайкоф

 • 20/29 „Блок №5“ на Ева Тенева-Зайкоф

 • 21/29 „Блок №5“ на Ева Тенева-Зайкоф

 • 22/29 „Блок №5“ на Ева Тенева-Зайкоф

 • 23/29 „Блок №5“ на Ева Тенева-Зайкоф

 • 24/29 „Блок №5“ на Ева Тенева-Зайкоф

 • 25/29 „Блок №5“ на Ева Тенева-Зайкоф

 • 26/29 „Блок №5“ на Ева Тенева-Зайкоф

 • 27/29 „Блок №5“ на Ева Тенева-Зайкоф

 • 28/29 „Блок №5“ на Ева Тенева-Зайкоф

 • 29/29 „Блок №5“ на Ева Тенева-Зайкоф